Applus El nostre
Compromís
 
Activitats i realitzacions » Fibra Òptica
:· Fibra Òptica
Fibra Òptica


CLABSA, com a empresa encarregada de la gestió tècnica del clavegueram municipal ha aportat la solució tècnica i la gestió de les instal.lacions, que a través del clavegueram, permetran el pas de la fibra òptica.

A la ciutat de Barcelona, dotar-se d'una xarxa urbana de fibra òptica, ha estat un dels objectius de les empreses que han d'operar algun servei de telecomunicació, ja sigui de telefonia, televisió per cable, dades informàtiques, etc.

El procés d'implantació d'aquest tipus de xarxes es va iniciar el 1998 i actualment està força consolidat. Els operadors intenten aprofitar les infrastructures urbanes existents per estendre els tubs de fibra òptica de la forma més ràpida i econòmica possible. Així doncs, la xarxa de clavegueram de Barcelona ofereix uns immillorables avantatges com a lloc de pas de les noves xarxes de fibra òptica, donat que abarateix la instal.lació, ja que les vies es troben construïdes i a la vegada s'eviten les obres a la via pública.


Es tracta d'una xarxa visitable en les seves tres quartes parts i cobreix perfectament la ciutat, ja que al ser unitària evaqua les aigües pluvials i les residuals de totes les vivendes i indústries del municipi, per tant és una perfecta xarxa d'aproximació a tots els domicilis i empreses, és a dir, a tots els clients potencials.

En l'apartat de documentaciˇ tŔcnica i de suport trobareu el plÓnol de la xarxa de fibra ˛ptica instalĚlada a l'interior del clavegueram

 Operadors que disposen de tubs portafibra òptica

CLABSA, s'encarrega d'el.laborar el projecte constructiu, executar i controlar l'obra així com del manteniment continuat dels tubs de porta fibra òptica. Aquest manteniment inclou un servei urgent de 24h/dia durant tot l'any.© 2007 CLABSA - Clavegueram de Barcelona, S.A.
   
c. Acer, 16 - 08038 Barcelona
Tel: 93 289 68 00
Fax: 93 223 02 33